VUKOJA OSTAJE: Ustavni sud FBiH odgodio donošenje odluke o...

Ustavni sud FBiH će se 8. sjednicom baviti sredinom juna. Imenovanje Vukoje zakazano je za sutra.

  • Vijesti

  • 27. Maj 2024  27. Maj 2024

  • 1

Ustavni sud FBiH odgodio je donošenje odluke o ustavnosti 8. redovne sjednice Predstavničkog doma FBiH na kojoj su izabrana radna tijela među kojima je i Komisija za izbor i imenovanja, javlja portal Istraga. 

Upravo su na ovoj sjednici stvoreni preduslovi za imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH. Ustavni sud FBiH će se 8. sjednicom baviti sredinom juna. Imenovanje Vukoje zakazano je za sutra. 

Podsjećamo, na nedavnoj sjednici Komisije za izbor i Imenovanje Parlamenta FBiH Marin Vukoja (HDZ) izabran je kao jedini kanidat za sudiju Ustavnog suda BiH. 

Vukoja je izabran uz podršku svih članova komisije izuzev Eldara Čomora iz SDA koji je bio protiv. Podršku Vukoji su dali i predstavnici Naše stranke i SDP-a iako su ranije tvrdili da će glasati da se cijela lista uputi na Predstavnički dom Parlamenta FBiH.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...