UPOZORENJE VOLODOMIRA ZELENSKOG: "Rusi pripremaju novu ofanzivu, krenulo je gomilanje snaga"

"Upravo sada, ovih dana, branimo se od još jednog pokušaja ruskog napada", rekao je Zelenski.

  • Evropa

  • 27. Maj 2024  27. Maj 2024

  • 0

Ruske snage pripremaju se za novu ofanzivu u blizini granice s Ukrajinom, upozorio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Rusija je posljednjih sedmica pojačala napade na regiju Harkiv. Snage predsjednika Vladimira Putina postojano napreduju nakon pokretanja ofanzive 10. maja.

U video obraćanju naciji, Zelenski je rekao da Rusija trenutno koncentrira svoje snage u regiji Belgorod blizu granice s Ukrajinom. "Upravo sada, ovih dana, branimo se od još jednog pokušaja ruskog napada", rekao je Zelenski u video obraćanju.

"Rusija se priprema za ofanzivne akcije, okupljaju još jednu grupu trupa u blizini naše granice...", rekao je ukrajinski čelnik.

Institut za proučavanje rata objavio je da se čini da Zelenski priča o području Grajvoron-Borisovka-Proletarskij u ruskoj regiji Belgorod. Kažu da satelitske snimke sugeriraju da su posljednjih sedmica Putinove trupe proširile aktivnosti u skladištima i naseljima u tom području.

Predstavnik ukrajinske Državne granične službe Andrej Demčenko rekao u nedjelju da bi moskovske snage mogle pokrenuti ofanzivne operacije na ukrajinsku sjeveroistočnu regiju Sumi ili područja regije Harkiv koja graniče sa Sumijem "kako bi se ukrajinske snage razvukle", prenosi Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...