NAKON IZBORA MARINA VUKOJE: Bajrović poslao poruku Mašiću -"Brate, ostaće upamćeno da si..."

To je odlučeno na osnovu 51 glasa za, 38 protiv i bez suzdržanih. Izborom Vukoje Ustavni sud BiH nije popunjen, ali neće više funkcionirati na rubu kvoruma.

  • Mini market

  • 29. Maj 2024  29. Maj 2024

  • 2

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u okviru tačke „izbori i imenovanja“ Marin Vukoja je izabran na poziciju sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

To je odlučeno na osnovu 51 glasa za, 38 protiv i bez suzdržanih. Izborom Vukoje Ustavni sud BiH nije popunjen, ali neće više funkcionirati na rubu kvoruma.

Jedini zastupnik vladajuće koalicije koji je je glasao protiv imenovanja Marina Vukoje je Damir Mašić iz SDP-a. Svi drugi zastupnici SDP-a, NiP-a, Naše stranke podržali su HDZ-ov prijedlog. Marin Vukoja bit će sudija Ustavnog suda BiH do 2043. godine.

Ovo su imena zastupnika koji su glasali za Marina Vukoju:

HDZ, HNS:

Bošković Mladen, Dejanović Delfa, Kikaš Marija, Knezović Dario, Martić Josip, Matanović Mijo, Musa Stanko, Nevistić Karlo, Šimović Kristina, Marjanović Marijan, Dajana Frljić, Goran Opsenica, Marko Saraf, Mario Karamatić, Franka Leko

alt

alt

SDP BiH:

Boban Ivan, Dukić Siniša, Halkić Razim, Helez Nijaz, Kozarević Hajrudin, Krajinović Nihad, Okić Azra, Prlić Lana, Subašić Senad, Zukan Belmin, Žuljević Aner, Abaspahić Fuad, Karajbić Elvir, Kadrija Hodžić.

alt

alt

NiP:

Beganović Alma, Halilovic Suada, Junuzović-Kaljić Amra, Smajlović Rasim, Mekić Amel, Ajla Milišić-Pepić, Dževahid Sokić.

alt

Naša stranka:

Čamdžić Mirsad, Marinković-Lepić Mirjana, Mioković Dragan, Nikšić Damir, Purić Amir, Marko Cvitanović.

alt

HDZ 1990:

Faletar Luka, Stanić Drago, Tokić Stipe.

alt

HNP:

Galić Petar

PDA:

Elzina Pirić

POMAK:

Maja Uremović

Nezavisni zastupnici:

Isak Arnel, Uzunović Kenan

HRS:

Slaven Raguž

BAJROVIĆEVA PORUKA MAŠIĆU

Nakon glasanja uslijedile se brojne reakcije, a među njima bilježimo i onu Reufa Bajrovića, potpredsjednika Američko-evropske alijanse.

-Damir Mašić je pokazao veliku hrabrost. Znam ga 20 godina i nisam ni sumnjao da ima snage da uradi ovo što je sinoć. Mašiću, brate, ostaće upamćeno da si odbio u izdaju, poručio je Bajrović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...