FICO PLANIRA POVRATAK NA POSAO: "Ne osjećam mržnju prema napadaču"

- Ako sve bude po planu, mogu se postepeno vratiti na posao krajem juna ili početkom jula - rekao je Fico u prvoj video-poruci javnosti nakon pokušaja atentata sredinom maja.

  • Evropa

  • 05. Jun. 2024  05. Jun. 2024

  • 1

Slovački premijer Robert Fico izjavio je da ne osjeća nikakvu mržnju prema osobi koja ga je napala i da planira da se vrati na posao krajem juna ili početkom jula. 

- Ako sve bude po planu, mogu se postepeno vratiti na posao krajem juna ili početkom jula - rekao je Fico u prvoj video-poruci javnosti nakon pokušaja atentata sredinom maja. Fico je dodao da ne osjeća mržnju prema čovjeku koji je pucao u njega, ali da mu je zdravlje ozbiljno narušeno u napadu.



Fico je 15. maja pogođen sa više metaka iz neposredne blizine dok je pozdravljao svoje pristalice nakon sjednice Vlade u mjestu Handlova. Nakon toga je dva puta operisan.

Naoružani napadač je optužen za pokušaj ubistva s predumišljajem, a slovački zvaničnici kažu da je imao politički motiv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...