BH. DVOBOJ U ZAGREBU: Džumhur nakon velike borbe savladao Fatića

Prvi set lako je pripao Džumhuru koji je napravio dva breaka i nije dozvolio da mu Fatić ugrozi servis. No, u drugom setu potpuno drugačije stanje na terenu.

  • Sport

  • 06. Jun. 2024  

  • 0

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je savladao svog sunarodnjaka Nermana Fatića u okviru osmine finala Challengera u Zagrebu rezultatom 2:1 po setovima.

Džumhur je slavio po setovima 6:2, 4:6 i 6:3 u vrlo napetom i iscrpljujućem duelu koji je trajao skoro dva i pol sata.

Prvi set lako je pripao Džumhuru koji je napravio dva breaka i nije dozvolio da mu Fatić ugrozi servis. No, u drugom setu potpuno drugačije stanje na terenu.

Fatić oduzima servis Džumhuru u trećem gemu, dolazi do vodstva 2:1 i sve do kraja seta čuva prednost za poravnanje na 1:1. Meč je odlučen u trećem setu.

Tu se bolje snalazi stariji od dvojice tenisera i zahvaljujući breaku iz drugog seta dolazi do pobjede.

Džumhur, koji je inače i prvi nositelj turnira u Zagrebu, će u četvrtfinalu igrati protiv Nicka Hardta iz Dominikanske Republike, a duel je na rasporedu sutra.

Zanimljivo, to je peti duel dvojice najboljih bh. tenisera i svi su odigrani u posljednjih godinu i po dana. Fatić je nešto uspješniji s tri pobjede naspram dvije Džumhurove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...