AMERIČKI AMBASADOR MURPHY RAZBJESNIO VUČIĆA: „Prvi put ću kao predsjednik Srbije…“

On je dodao da će dan biti zanimljiv.

  • Politika

  • 11. Jun. 2024  11. Jun. 2024

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će američka ambasada u Bosni i Hercegovini danas dobiti odgovor.

On je dodao da će dan biti zanimljiv.

- Američka ambasada u Sarajevu je rekla svoje. Sutra će dobiti odgovor. Prvi put ću kao predsednik Srbije da im postavim pitanja, a verujte mi, odgovor neće imati, iako se tiče baš Dejtonskog sporazuma. Problem je u tome što oni nisu navikli da postoje nezavisne i suverene zemlje, kao ni lideri koji ne žele da se dodvoravaju njima, već da brane interese sopstvenog naroda, poručio je Vučić.

- Problem je u tome što oni nisu navikli da postoje nezavisne i suverene zemlje, kao ni lideri koji ne žele da se dodvoravaju njima, već da brane interese sopstvenog naroda. Biće zanimljiv dan, a malo mi je falilo da pomislim da su dovoljno pametni u Američkoj ambasadi u BiH da ne komentarišu Sabor i da se ne sramote. Ovako, slijedi odgovor. Postoji jedna mala zemlja na brdovitom Balkanu…“, poručio je Vučić.

Pored teksta, na profilu predsjednika Srbije okačen je i tekst sa naslovom "Ambasada SAD u BiH: Zaključci Svesrpskog sabora su napad na Dejtonski mirovni sporazum".

Reakciju Američke ambasade u Bosni i Hercegovini na Sverspski sabor pročitajte OVDJE!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...