HAOS U LIDLU: Stranac opljačkao prodavnicu, reagovale radnice (VIDEO)

Ovaj incident baca svjetlo na pitanje bezbjednosti u maloprodajnim objektima i postavlja pitanje o odgovornosti osoblja u ovakvim situacijama.

  • Hronika

  • 12. Jun. 2024  

  • 0

U lokalnom Lidlu u Trosarini na Voždovcu u 13.05 sati, dogodila se dramatična scena kada je stranac, afroameričkog izgleda, izvršio pljačku u prodavnici, prenosi Direktno.rs.

Prema svjedočenjima očevidaca, prvo ga je zaustavila žena koja radi kao obezbjeđenje, uz pomoć jedne prodavačice. Međutim, situacija je brzo izmakla kontroli kada je pljačkaš počeo da se fizički sukobljava sa osobljem i pokušava da pobjegne.

Radnice, njih pet-šest, trudile su se da ga zaustave, ali je pljačkaš bio izuzetno odlučan da se izvuče, čak i bez ličnih stvari, koje su mu praktično skinuli i povukli s njega. Sukob je eskalirao u tuču, ostavljajući ostale prisutne u prodavnici zbunjene i nesigurne kako da reaguju.

Ova situacija izazvala je veliku diskusiju među okupljenima, pitajući se da li je osoblje imalo pravo da primjeni fizičku silu kako bi zaustavilo pljačkaša. Na kraju, pljačkaš je uspio da pobjegne u pravcu NIS pumpe, ostavljajući za sobom izbezumljeno osoblje i kupce.

Ovaj incident baca svjetlo na pitanje bezbjednosti u maloprodajnim objektima i postavlja pitanje o odgovornosti osoblja u ovakvim situacijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...