BIJELA ELEGANCIJA: Kraljica Letizia u izdanju kao stvorenom za ljeto (FOTO)



Špansku kraljicu imali smo priliku ugledati u svim mogućim modelima obuće s potpeticom, no posljednjih sedmica zbog zdravstvenih problema primorana je misliti na udobnost.

  • Žena

  • 13. Jun. 2024  

  • 0

Da salonke ili sandale nisu jedina garancija elegantnih izdanja, posljednjih mjeseci naveliko potvrđuje španska kraljica Letizia.

Ove srijede, na sastanku Upravnog odbora Studentskog doma u Madridu, debitirala je s dosad neviđenim modelom bijelih tenisica, stvorenim u Španiji i s gornjim dijelom od veganske kože.

Uz postojeće ortopedske probleme, kraljica Letizia nedavno je pretrpjela prijelom proksimalne falange središnjeg prsta na desnoj nozi. Laički rečeno, ova je kost slična zglobu, a počinje pri dnu nožnog prsta, zbog čega se na duži period oprostila od nošenja omiljenih štikli.

U kombinaciji s prethodnom dijagnozom metatarzalgije i Mortonovog neurona, ova nova povreda ograničava vrstu obuće koju može nositi, zbog čega posljednjih sedmica eksperimentira s različitim modelima ortopedske obuće predvođenim bijelim tenisicama, navodi Tportal.

Naglašavanje bijele boje u stajlinzima poseban je trik za žene sa stilom kako bi izgledale preplanulije i vrlo sofisticirano s približavanjem ljetnoj sezoni, iako se podrazumijeva da nije rezervirana samo za vruće mjesece u godini.

Na novom kraljevskom angažmanu osvanula je u romantičnoj bluzi s cvjetnim vezom i puf rukavima pojačanim manžetama, s potpisom danas ugaslog high street brenda Uterqüe. Ovom starom favoritu iz ormara pridružila je bijele hlače ravnih nogavica do gležnja, koje u trenu izdužuju noge i omogućuju nošenje ravne obuće bez žrtvovanja stila.

Kao u posljednjim angažmanima, i ovo formalno izdanje zaokružila je bijelim tenisicama - dosad neviđenim modelom s potpisom brenda Ohne Project.

Nazvane Project 080 Barefoot Sneaker, i dostupne po cijeni od 159 eura, ove nove tenisice u kolekciji španske kraljice izrađene su od 70% otpadaka kukuruza i 30% organskog pamuka, te imaju podstavu od 60% bambusa i 40% recikliranog poliestera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...