REDATELJ DINO MUSTAFIĆ ANALIZIRA: "Kockaju se s mirom u Bosni i Hercegovini..."

Mustafić se tome snažno usprotivio...

  • Politika

  • 15. Jun. 2024  

  • 1

Dino Mustafić, režiser i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, reagovao je povodom informacije da određene države Evropske unije žele da smanje ovlasti OHR-a i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Mustafić se tome snažno usprotivio, i upozorio do čega bi dovelo eventualno smanjivanje autoriteta visokog predstavnika u BiH.

- Svako reduciranje ovlasti kancelarije OHR-a u ekspanziji nacionalizma u regionu značilo bi se kockati sa mirom u Bosni i Hercegovini i ponoviti greške međunarodne zajednice iz 90-ih. A kolike su žrtve bile posljedica takvih odluka to znamo, naglasio je Mustafić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...