OČAJNI VIŠKOVIĆ ŠIRI PANIKU: "Iza američkih sankcija stoji namjera ukidanja Republike Srpske..."

Na kraju je poručio da sadašnje rukovodstvo RS-a neće podleći pritiscima.

  • Politika

  • 20. Jun. 2024  

  • 2

Predsjednik vlade bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković rekao je za RTRS da iza američkih sankcija stoji namjera satanizacije i ukidanja Republike Srpske. 

Višković je kazao da su "smiješna i žalosna obrazloženja sankcija, uvedenih bez dokaza i činjenica i po principu moćniji i jači rade kako žele".

On je kazao da je riječ o otvorenom napadu na Republiku Srpski i srpski narod.

-Priče o korupciji su neutemeljene, u pitanju je projekat oduzimanja imovine, odnosno resursa Republike Srpske. Cilj sankcija i pritisaka je da se Republika Srpska ekonomski oslabi i iscrpi i da se pokuša dovesti rukovodstvo koje bi pristalo na ono što američki moćnici žele, a to je savijanje kičme.

Očigledno je još od Dejtona nekome dato drugo obećanje, odnosno kreatori Dejtonskog sporazuma vjerovatno su imali namjeru da to bude prolazna faza i da u nekom momentu BiH postane unitarna, rekao je Višković.

Na kraju je poručio da sadašnje rukovodstvo RS-a neće podleći pritiscima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...