HAOS U TEL AVIVU: Desetine hiljada demonstranata uzvikivali slogane protiv Netanyahua, traže...

-Svi smo mi slomljeni i umorni i želimo da ova tragedija završi, rekla je Hadas Kalderon, majka dvojice puštenih talaca.

  • Svijet

  • 23. Jun. 2024  

  • 1

Desetine hiljada demonstranata okupili su se sinoć na najmasovnijem protestu do sad u Tel Avivu, mašući izraelskim zastavama i uzvikujući slogane protiv vlade premijera Benjamina Netanyahua.

Tražili su prijevremene izbore i povratak izraelskih talaca koje Hamasovi militanti drže u Gazi.

Slični masovni protesti više su puta održani posljednjih sedmica, a organizatori procjenjuju da je na posljednjem sudjelovalo više od 150 hiljada ljudi.

- Ovdje sam kako bih zatražila od svoje vlade da potpiše mirovni sporazum. Netanyahu, potpiši! Vratite taoce njihovoj djeci, roditeljima, obiteljima. Svi smo mi slomljeni i umorni i želimo da ova tragedija završi, rekla je Hadas Kalderon, majka dvojice puštenih talaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...