FEĐA ŠTUKAN NAKON DEPORTACIJE IZ SRBIJE: "Opasnost sam po srpsku bezbjednost"

"Mislim da je najveći razlog mog maltretiranja tamo u Beogradu moja knjiga i moje pojavljivanje na demonstracijama protiv nasilja u toj državi", poručio je Štukan.

  • Vijesti

  • 24. Jun. 2024  24. Jun. 2024

  • 1

Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan jučer je priveden na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu nakon što je dobio zabranu ulaska u Srbiju, a danas je letom iz Beograda deportovan u Sarajevo, pišu Vijesti.ba.

"Mislim da je najveći razlog mog maltretiranja tamo u Beogradu moja knjiga i moje pojavljivanje na demonstracijama protiv nasilja u toj državi", poručio je Štukan.

Naglasio je da je to jedna kap koja se čekala da 'padne'.

"Ta 'huja' je trajala i boli to nacionaliste u regionu pogotovo u Srbiji. Mislim da je to i ne vidim da je nešto drugačije i da to nema veze s razumom", kazao je Štukan.

Dodaje da je on sada "opasnost po srbijansku sigurnost" i da ne može da uđe u tu zemlju.

"Mislio sam da ta opasnost ima rok, izgleda ne. Pokušao sam da uđem u zemlju nakon godinu dana, ali bezuspješno", naveo je.

U dokumentima koji su se naknadno pojavili stoji da je razlog zabrane "negativna procjena bezbjednosnog rizika".„Utvrđeno je da u vezi sa ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena sigurnosnog rizika (član 15, stav (1) tačka 8 Zakona o strancima)“, navodi se kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...