BARBAREZ DANONOĆNO RADI ZA REPREZENTACIJU BiH: Zmajeve pojačavaju tri internacionalca

Zanimljivo, kada je riječ o igračima za koje se očekuje da bi već ove godine mogli obući dres BiH – njih većina je na krilnim ili bekovskim pozicijama.

  • Sport

  • 24. Jun. 2024  24. Jun. 2024

  • 1

Bosna i Hercegovina trebalo bi da u septembru bude jača za još nekoliko igrača.

Nakon što su pod zastavu BiH doveli Nikolu Katića, Dženisa Burnića i Armina Gigovića – tandem Barbarez – Spahić nastavlja sa poslom jačanja igračkog kadra. Ili “rostera” kako vole reći pobornici engleskog jezika, piše Ljudski.ba.

Zanimljivo, kada je riječ o igračima za koje se očekuje da bi već ove godine mogli obući dres BiH – njih većina je na krilnim ili bekovskim pozicijama.

Lijevi bek Sturm Graza i bivši austrijski reprezentativac Emir Karić (27) trebalo bi da bude prvi “štrihiran”. Barbarez ga je imao u planovima za Englesku i Italiju. Ipak, bilo je nemoguće kompletirati administrativne zadatke potrebne da obuče dres BiH nakon što je igrao za Austriju. Prošle sezone igrao je redovno na poziciji lijevog beka u Bundesligi za Darmstaadt, nakon čega je prešao u Graz.

Za dodatnu snagu u ofanzivi tu je američki U23 i olimpijski reprezentativac Esmir Bajraktarević (19) koji je jedan od najtalentovanijih igrača tamošnjeg fudbala. On je proteklih dana na društvenim mrežama uklonio zastavu SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...