NOVI DETALJI DRAME NA ŠIROKAČI: Vatrogasna i policijska vozila na terenu, svjedoci tvrde da su čuli i pucnjevi (FOTO, VIDEO)

Kako je za Faktor kazao dežurni u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo, na teren su upućena četiri vatrogasna vozila i u toku je gašenje požara.

  • Hronika

  • 27. Jun. 2024  27. Jun. 2024

  • 0

Na području sarajevske općine Stari Grad, večeras je došlo do požara na porodičnoj kući. Svjedoci tvrde da su prije izbijanja požara čuli pucanje iz vatrenog oružja. Neki čak tvrde da su čuli I eksploziv.

No, ove informacije nisu potvrđene iz MUP-a i Tužilaštva KS, pa ih još uvijek treba uzeti s rezervom. Komšije također tvrde da su svemu prethodili, navodno, neriješeni odnosi u porodici. Međutim, to u ovom momentu niko od nadležnih ne može potvrditi. Požar se još gasi. Uviđaj će početi tek kada se ugasi vatra.  

Kako je za Faktor kazao dežurni u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo, na teren su upućena četiri vatrogasna vozila i u toku je gašenje požara.

Na terenu se nalazi i veliki broj policijskih patrola, kao i policajci sa dugim cijevima. 

alt

Iz MUP-a KS kazali su "kako je u 21.10 sati došlo do požara u porodičnoj kući u ulici Žgarići, općina Stari Grad". 

"Trenutno su na terenu policija, vatrogasci, Hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa", kazala je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS, dodajući kako će više informacija o cijelom događaju biti kasnije.   

O požaru na Širokači večeras se oglasilo i Tužilaštvo KS.

Kako je za Faktor kazala Azra Bavčić, portparolka, "o požaru je obaviještena dežurna tužiteljica Tužilaštva KS koja će izaći na teren".

alt

"Po lokaliziranju požara i osiguranju lica mjesta bit će izvršen uviđaj i utvrđeno šta se konkretno desilo. U ovom trenutku ne mogu dati više informacija. Mi još utvrđujemo usljed čega je došlo do požara", kazala je Bavčić, prenosi Faktor.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...