PLENKOVIĆ RAZGOVARAO SA SCHMIDTOM: Postići dogovor o izbornom zakonu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sastao se sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom. Njih dvojica su, sudeći po objavi Plenkovića, razgovarali o izbornom zakonu u BiH.

  • Politika

  • 29. Jun. 2024  29. Jun. 2024

  • 1

Drugi je dan međunarodnog foruma u Dubrovniku koji je okupio velik broj učesnika.

Summit se održava pod sloganom "Stranputice i sigurni prolazi", a tokom summita održava se i čitav niz bilateralnih susreta.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sastao se sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom. Njih dvojica su, sudeći po objavi Plenkovića, razgovarali o izbornom zakonu u BiH.

- S visokim predstavnikom Christianom Schmidtom nastavljamo kvalitetnu saradnju. Hrvatska se snažno zalaže za europski put Bosne i Hercegovine, kao i za postizanje političkog dogovora u BiH o izmjeni izbornog zakonodavstva s ciljem postizanja ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda, stoji u objavi premijera Hrvatske na platformi X.

Plenković se sastao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Jamesom O’Brienom.

- Potvrdili smo odlične bilateralne odnose. Nastavljamo stratešku saradnju u obrani i energetici te kvalitetan dijalog u nizu međunarodnih pitanja , uključujući snažnu podršku Ukrajini, naveo je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...