TREBA TRAŽITI ALTERNATIVE SUSJEDNOJ ZEMLJI: Hrvatska skuplja od Španije

Iako Nijemci ostaju najbrojniji gosti, bilježi se blagi pad njihovih rezervacija u odnosu na prethodne godine.

  • Regija

  • 29. Jun. 2024  

  • 0

U Hrvatskoj, početkom ljeta, sve aktivnosti se tradicionalno usmjeravaju prema obali i moru, privlačeći brojne posjetitelje iz Njemačke i šireg područja Europe.

Iako Nijemci ostaju najbrojniji gosti, bilježi se blagi pad njihovih rezervacija u odnosu na prethodne godine.

Moguće je da je ova promjena povezana s podacima koji ukazuju da su troškovi boravka u Hrvatskoj viši u upoređenju s konkurentnim destinacijama poput Grčke i Španije. Ovi podaci sugeriraju da bi cijene moguće mogle utjecati na izbor odredišta za ljetovanje među turistima. 

Uprkos tome, hrvatska turistička industrija i dalje bilježi značajan interes, s nastojanjima da održi visoku razinu usluga i atraktivnosti za turiste tokom sezone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...