VRIJEME JE ZA ISTINU: Susret u Mostaru svima otvara oči

Dodaje da bi sastanak trebao dati odgovore na neka pitanja.

  • Vijesti

  • 29. Jun. 2024  

  • 1

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je da će se u ponedjeljak u Mostaru održati sastanak stranaka vladajuće koalicije na nivou BiH.

On navodi da je cilj otvoriti pregovarački proces s EU u oktobru, ali da je preduslov funkcionisanje izvršne i zajonodavne vlasti na nivou države te usvajanje Budžeta BiH, piše Ljudski.ba.

Dodaje da bi sastanak trebao dati odgovore na neka pitanja.

"Da li uopšte imamo više tog partnerstva ili tu koaliciju, jer na puno mjesta vidimo da ona neusaglašeno funkcioniše, odnosno u javnosti ćete često čuti potpuno suprotne stavove nekih od aktera koji čine poziciju u vlasti".

 I lider SNSD-a Milorad Dodik danas je potvrdio da dolazi na sastanak koalicije.

"U Evropu ne može tako što instrumentalizujete pravosuđe, kršite Ustav, zakone, propise, jer EU je skup pravila i propisa koji se poštuju, rodao je Dodik najavljujući kako će to pokušati da objasni bošnjačkim partnerima u Mostaru".

Odlazak na sastanak nedavno je potvrdio i lider NIP-a.

"Mnoge zemlje koje su članice EU, nisu imale ovako povoljne uvjete za daljnji napredak, rast i integraciju. Dakle, nekoliko zakona koje su tehničke naravi, osim što Dodik insistira na tim sudovima u Banjaluci, zbog svog privatnog procesa, i on samo na tome insistira. Drugih prepreka nema,da se ti zakoni usvoje, da se Plan rasta dešava bržom dinamikom. I te teme će biti fokus, zbog toga se odazivam na sve moguće sastanke, pogotovo one koji se tiču funkcionisanja državne vlasti", rekao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...