MAGIČNI PRIZORI: Polumjesec iznad turske metropole Istanbula (FOTO)

Na fotografijama se mogu vidjeti prizori kako polumjesec obasjava džamiju Camlicu.

  • Šareni svijet

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Polumjesec iznad turske metropole Istanbula inspirisao je fotoreportera Anadolu da ovjekovječi ovaj momenat, prenosi Anadolu Agency (AA)

Na fotografijama se mogu vidjeti prizori kako polumjesec obasjava džamiju Camlicu.

Istanbul je inače najveći grad u Turske, a smješten je na dva kontinenta, azijskom i evropskom, koji su povezani s tri mosta, kao i podvodnom željeznicom Marmaray. Nekadašnja je prijestonica triju velikih carstava – rimskog, bizantskog i osmanskog.

Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom. Ipak, Istanbul je najveći grad u Turske, te je njeno kulturno i privredno središte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...