ŽAOKA IZ KREMLJA: Ruski ratni reporter „bocnuo“ Aleksandra Vučića, sve zbog…

Ruski mediji pišu o događaju u Beogradu.

  • Regija

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Ruski ratni reporter Jurij Kotenok na svom Telegram kanalu komentirao je izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koju je izrekao na prijemu u američkoj ambasadi povodom Dana nezavisnosti.

Vučić je kazao „da su Srbija i Sjedinjene Države historijski saveznici u odlučujućim trenucima“.

„Očigledno je 1999. kada je NATO pod vođstvom Sjedinjenih Država ‘ispeglao’ srpsko jezgro Jugoslavije, bila neodlučna godina koja je beznačajna. I uostalom, zašto pamtiti?, poručio je Kotenok.

Istovremeno, potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, pišu ruski mediji, ističe da Beograd neće izgubiti pouzdanog prijatelja koji ga je vijekovima podržavao te da su „bliske veze s Rusijom nespojive sa evropskim integracijama“.

Podsjetimo, Vučić je bio na prijemu u Ambasadi SAD-a u Beogradu nakon čega se oglasio na Instagramu.

„Obeležavanja Dana nezavisnosti, jednog od najvažnijih trenutaka u istoriji SAD-a kada su principi slobode, demokratije i jednakosti postavljeni kao temelj američkog društva.

Ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima koja počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije.

Saveznici u presudim istorijskim trenucima, Srbija i SAD dele dugogodišnje partnerstvo i saradnju, a ja se nadam da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju“, poručio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...