BEOGRADSKI LJEKARI SAOPŠTILI: Djevojčica koju je automobilom udarila pijana producentica Pinka van životne opasnosti

Zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je M.Đ. zadobila teške tjelesne povrede, producentkinja Pinka je uhapšena i Drugi osnovni sud u Beogradu odredio joj je pritvor do 30 dana

  • Hronika

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Petnaestogodišnja djevojčica M.Đ., koju je na obilježenom pješačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe udarila automobilom producentkinja Pinka N.K. (44) 26. juna, nakon sedam dana prebačena je sa intenzivne njege na odjeljenje, kazao je za RTS glavni dežurni hirurg na VMA Nebojša Marić.

Prema njegovim riječima, djevojčica je u dobrom stanju i van životne opasnosti je.

Zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je M.Đ. zadobila teške tjelesne povrede, producentkinja Pinka je uhapšena i Drugi osnovni sud u Beogradu odredio joj je pritvor do 30 dana.

Njoj se na teret stavlja Teško djelo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Drugo osnovno javno tužilaštvo je navelo da je osumnjičena saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pješačkom prelazu.

Prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene su podnesena 33 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtjevima je Prekršajni sud u Beogradu donio 11 osuđujućih presuda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...