POLITIČKO SELEKTIVNO TUGOVANJE: U Sarajevu osvanula poruka vlastima povodom brutalnog ubistva Nermine Krajina

Izostanak bilo kakve reakcije povodom ovog slučaja Aličković je nazvao “najsramnijom političkom tišinom”

  • Društvo

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

U Sarajevu je 2. jula klanjana dženaza svirepo ubijenoj Nermini Krajina, za čije ubistvo su osumnjičeni njen suprug Goran i njegova majka Leđiba Ravlić.

Danas je u Sarajevu, na Eiffelovom mostu, osvanula poruka sa pitanjem nadležnima: “Vlasti, znaš li da je i kako je ubijena Nermina Krajina?".

Reakcija je to na zaglušujuću šutnju predstavnika vlasti u Kantonu Sarajevo povodom još jednog monstruoznog femicida u BiH.

Na društvenim mrežama se ovim povodom oglasio i predsjednik Antidayton pokreta Nihad Aličković, čija je Nermina bila članica. 

Izostanak bilo kakve reakcije povodom ovog slučaja Aličković je nazvao “najsramnijom političkom tišinom” i “političkim selektivnim tugovanjem”.

- Neopisivo je bezobrazno koliko je jako malo bilo ispraćeno ubistvo nedužne Nermine. Nema političkih izjava, nema statusa, nema natpisa, nema lažnog sažaljenja, nema šetnji i kolona, nema otimanja za riječ, za reakciju, za prostor u medijima, nema… nema ništa! Fuj ste! Zašto? Razlozi su vrlo jasni! Njih ustvari ove stvari ne dodiruju, nemaju empatije, nemaju osjećaja, nisu iskreni u srcu ni u djelovanju pa ni onda kada se oglase, evidentno je da nisu iskreni u tome. Drugi razlog je taj što iza ubijene Nermina Krajine ne stoje imućni roditelji koji bi mogli sami sve to gurati do višeg nivoa kako bi se digao veći stepen pozornosti o brutalnom ubistvu. Nermina nije imala roditelje. Treći razlog je taj što je trenutno jako bitno očigledno u javnosti pokušati stanje u kantonima prikazati pozitivnim jer ipak dolaze izbori, jer se ne smije narušavati slika vlasti, vladara, pozicija i slično. “Ne širite sada negativnosti jer će vladajućima pasti na teret!” To su evidentno razmišljanja onih koji se trenutno spremaju u borbu za fotelje.

Sram da vas bude bezosjećajna bagro, jer ništa drugo niste nego bagra, a znate druge nazivati radikalima i ekstremima – poručio je u podužem osvrtu na Facebooku Aličković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...