NESREĆA NA RADU: Teže povrijeđen u padu s krova tokom obnove u Bošnjacima

Bošnjake i susjednu Županju u ponedjeljak navečer zahvatilo je jako nevrijeme praćeno tučom veličine teniske loptice.

  • Hronika

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

U Bošnjacima traje obnova nakon što je u tuča početkom sedmice nanijela veliku štetu na stambenim i privrednim objektima te poljoprivrednim kulturama, a tokom radova jedna osoba teže je ozlijeđena pri padu s krova.

Iz Općine Bošnjaci poručili da su svjesni razmjera štete, ali su i pozvali stanovnike da se ne penju na krovove dok je mokro zbog opasnosti od padova. Vrijeme bi trebalo biti dobro narednih 10-ak dana i stići će se sve sanirati, poručili su.

Brojni dobročinitelji donirali su stradalim Bošnjačanima crijep, a najtraženiji su krovopokrivači.

Teške posljedice nakon teškog nevremena

U selo je pristiglo i devet krovopokrivača iz Domaljevca u susjednoj BiH, koji su učestvovali u pokrivanju nekoliko stradalih kuća. U one kuće u koje se uvukla vlaga nakon nevremena, u funkciju su stavljeni isušivači, kojih je nabavljeno dvadesetak, piše Hina,

Bošnjake i susjednu Županju u ponedjeljak navečer zahvatilo je jako nevrijeme praćeno tučom veličine teniske loptice.

Stradali su brojni stambeni i privredni objekti kao i poljoprivredne kulture, na kojima je u toku procjena štete.

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana koji obnaša dužnost župana Franjo Orešković proglasio je stanje prirodne nepogode ua Općinu Bošnjaci i Grad Županju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...