NA ISTOJ SU TALASNOJ DUŽINI: Trump rekao da može zaustaviti rat u jednom danu, Putin se složio

 "Ja naravno nisam upoznat s prijedlozima kako to misli učiniti. To je ključno pitanje. Ali nema sumnje da on to misli ozbiljno i mi to podržavamo", dodao je Putin.

  • Svijet

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je pogledao dijelove debate između Joea Bidena i Donalda Trumpa te da i dalje preferira Bidena za novog američkog predsjednika, prenosi Hina.

Upitan je li bio bolji Biden ili Trump te je li se njegova preferencija za Bidena promijenila nakon debate, Putin je rekao: "Ništa se nije promijenilo."

"Znali smo šta bi se moglo dogoditi" 

"Jesmo li znali što bi se moglo dogoditi? Jesmo", dodao je. Putin je nekoliko puta javno rekao da više preferira Bidena nego Trumpa, čak i nakon što ga je Biden nazvao "ludim ku*vinim sinom".

Na pitanje o Trumpovim izjavama da bi, ako pobijedi na izborima, mogao u 24 sata zaustaviti rat u Ukrajini, Putin je rekao da ih Rusija shvaća ozbiljno, ali da mu nisu poznate nikakve pojedinosti Trumpova mirovnog prijedloga.

"Trump želi zaustaviti rat, to shvatamo ozbiljno"

"Činjenica da je gospodin Trump predsjednički kandidat pokazuje da je spreman i da želi zaustaviti rat u Ukrajini, to shvaćamo ozbiljno", rekao je Putin. "Ja naravno nisam upoznat s prijedlozima kako to misli učiniti. To je ključno pitanje. Ali nema sumnje da on to misli ozbiljno i mi to podržavamo", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...