ODGOVOR NA JUČERAŠNJI NAPAD: Izraelska vojska potvrdila da je u akciji Hezbollaha ubijen jedan njihov rezervista...

(...) sa činom majora.

  • Svijet

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Izraelska vojska objavila je da je jedan njen vojnik poginuo u napadu koji je Hezbollah izveo iz Libanona na izraelsku stranu.

U saopćenju vojske navodi se da je u jutrošnjem napadu Hezbollaha na sjeveru Izraela ubijen jedan rezervista, prenose agencije.

Navedeno je da je Itay Galea, rezervni vojnik sa činom majora, bio zamjenik komandanta čete oklopnih jedinica na sjeveru Izraela.

Viši terenski komandant Hezbollaha Mohamed Nime Nasser ubijen je jučer u napadu izraelske vojske na grad Sur, u južnom Libanu.

Kao odgovor na jučerašnji napad, Hezbollah je jutros poslao 20 bespilotnih letjelica i ispalio oko 200 raketa na sjever Izraela.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...