HASAN SALIAMIDŽIĆ NAKON OPERACIJE: "Prve korake napravio sam odmah poslije buđenja"

Početkom juna popularni Braco morao je na operaciju u Minhenu, jer je morao obnoviti lijevi zglob kuka u 47. godini života.

  • Sport

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić podvrgnut je operativnom zahvatu u Njemačkoj.

Početkom juna popularni Braco morao je na operaciju u Minhenu, jer je morao obnoviti lijevi zglob kuka u 47. godini života.

“Prve korake napravio sam odmah poslije buđenja. Mogao sam podnijeti punu težinu i odmah ponovo hodati – uz pomoć fizioterapeuta i štaka, naravno”, istakao  je Salihadmižić na videu, koji je klinka objavila na Instagramu.

Nekadašnji sportski direktor Bayerna rehabilitaciju nakon operacije provest će na sunčanoj Mallorci.

Problem sa kojim se Salihamidžić suočio nakon profesionalne karijere, jeste situacija u kojoj obično mišićna masa laganim tempom opada, a time i stabilizirajući mišići oštećenog zgloba postaju sve manji.

Kao mladić otišao je iz Jablanice i zauvijek kao fudbaler ostavio traga u Njemačkoj, Italiji, ali i ostatku Evrope. Za Bayern je nastupio 234 puta, a u dresu reprezentacije Bosne i hercegovine odigrao je 43 utakmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...