HERCEGOVAC U CENTRU SKANDALA: Otkrivamo ko je vlasnik vile iz koje onemogućavaju pristup plaži…

Oglašavanjem vile, prašina se još više podignula.

  • Regija

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

U Lovranu, u susjednoj Hrvatskoj, su se pojavili problemi oko pristupa plaži Peharovo. Vlasnici Ville Belmond onemogućavaju pristup moru, a vilu oglašavaju kao "dvorac s privatnom plažom". Za vrijeme snimanja priloga od strane HRT-a ograda je ipak maknuta. Kamera se zasad pokazala kao učinkovito sredstvo.

Vile, prvi red do mora, s plažama koje izgledaju kao da su njihove, mogu se uočiti duž cijelog Jadrana. Takva je i ova lovranska. S neobičnom pričom o vlasništvu.

Ovu vilu posjeduje tzv. društvo Robison Hr koje je osnovano od strane danskog društva i ne dajte se zavarati, to nisu stvarni Danci, ovo su naši lažni Danci. Dakle, kada su mediji tražili vlasnika, javio se Zvonimir Ćurković kao vlasnik ove vile, a njegov otac je Jozo Ćurković je bjegunac od hrvatskog pravosuđa. "Slobodna Bosna" ranije je pisala o Jozi Ćurkoviću koji se bježeći od hrvatskog pravosuđa sklonio u okolicu Tomislavgrada gdje je izgradio eko selo.

Oglašavanjem vile, prašina se još više podignula.

Villa Errzi ili Villa Belmond još se uvijek oglašava na međunarodnim platformama za iznajmljivanje, a nije dobila koncesiju i nema pravo uzurpirati pomorsko dobro.

Vlasnik zagradio plažu

- Ne samo da je zagradio plažu, nego za tu plažu uopće ništa ne plaća i tim je nevjerojatnije da općina Lovran nije ništa poduzela, ustvrdila je saborska zastupnica stranke Možemo Dušica Radojčić.


- Jesu li su imenovani pomorski redari za općinu Lovran i ukoliko nisu, kome se onda obratiti pošto želimo prijaviti zloupotrebu pomorskog dobra, kazala je vijećnica stranke Možemo u Skupštini PGŽ-a Morena Lekan.

O svemu se oglasio i lovranski načelnik.

- Mi imamo među prvima u Hrvatskoj komunalnog redara koji je položio za pomorskog redara. Vjerojatno da je netko tražio da ima problem s pristupom na pomorsko dobro, taj bi se portun otvorio i vjerujem da će do kraja dana taj portun biti otvoren, rekao je načelnik općine Lovran Bojan Simonič.

U nastavku pogledajte fotografije "Slobodne Bosne" luksuznog zdanja Joze Ćurkovića na obalama Buškog jezera!

REKORDER ĆURKOVIĆ 20 GODINA U BIJEGU

Vlasnik tvrtke Salonit i jedan od najdugovječnijih bjegunaca u BiH, jer je nedostupan još od 2004. godine zbog optužnice i presude za gospodarski kriminal, jedanput je bio uhapšen u sarajevskoj zračnoj luci, ali je pušten čim se ustanovilo da ima državljanstvo BiH.

Hercegovački tajkun u bijegu: Hrvatska mu ništa ne može / Bljesak.info | BH  Internet magazin

U Grabovici kraj Tomislavgrada napravio je eko selo, a u intervju za "Slobodnu Bosnu" kazao je da je žrtva montiranog postupka jer su moćnici bacili oko na atraktivno Salonitovo zemljište u Vranjicu.

(SLOBODNA BOSNA)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...