SADA JE I ZVANIČNO: Bellingham se izvukao, Demiral kažnjen drakonski

Iako mu je disciplinska komisija UEFA-e odredila suspenziju od jedne utakmice neigranja, Jude Bellingham nastupit će za Englesku protiv Švicarske, dok će turski igrač Merih Demiral propustiti dvije utkmice zaredom.

  • Sport

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

Strijelac prekrasnog pogotka zbog kojeg je Engleska izbjegla ranu eliminaciju s Evropskog nogometnog prvenstva, Jude Bellingham, saznao je svoju kaznu za nesportsko ponašanje nakon utakmice protiv Slovačke.

UEFA-ina disciplinska komisija odredila je glavnom engleskom nogometašu i strijelcu dvaju pogodaka na Euru suspenziju od jedne utakmice, uz vaznu napomenu da on tu suspenziju neće odraditi učetvrtfinalu protiv Švicarske!

Naime, njegova suspenzija dolazi uz dodatak kako ima godinu dana da tu kaznu odradi. Ukratko, Bellingham može birati koju će utakmicu Engleske, pod okriljem UEFA-e, u idućih godinu dana propustiti. 

Za razliku od njega, turski nogometaš Merih Demiral svoju suspenziju od dvije utakmice odradit će već na ovom prvenstvu. Demiral će zbog “vučijeg pozdrav” propustiti duel Turske i Nizozemske u subotu, te prvi naredni susret turske nogometne reprezentacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...