ZAJEDNIČKA PORUKA FORTE I ČUBRILOVIĆA: "Bit će riješeno pitanje puta Šćepan Polje!"

Osvrnuli su se i na problem loše infrastrukture i nepovezanosti. Kako kažu, odsustvo vizije je najveći problem. Loša nepovezanost Sarajeva i Tuzle, navode kao jedan od problema.

  • Ekonomija

  • 05. Jul. 2024  

  • 0

Bit će riješeno pitanje puta Šćepan Polja, poručeno je nakon sastanka ministara Nedeljka Čubrilovića i Edina Forte u Vladi RS u Banjoj Luci.

"Do kraja sedmog mjeseca će se raspisati zajednički tender, sredinom mjeseca u Banjaluci će biti sastanak sa predstavnicima Crne Gore.Ostatak puta puno košta, cifra je velika, ali to se mora riješiti jer se čeka od 1983 godine. Možda dočekamo da prerežemo vrpcu na Šćepan Polju", rekao je Forto.

Osvrnuli su se i na problem loše infrastrukture i nepovezanosti. Kako kažu, odsustvo vizije je najveći problem. Loša nepovezanost Sarajeva i Tuzle, navode kao jedan od problema.

No, kako je rekao Čubrilović, sljedeći korak će biti sa Svjetskom bankom.

"Dogovorili smo sa stvari vratimo na resetiranje i dogovaranje, akcenat bio na bezbjednosti saobraćaja, reklo bi se da je RS otišla korak dalje kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja", rekao je Čubrilović.

Forto je poručio kako se što prije moraju usaglasili izmjene zakona o bezbjednosti saobraćaja koje podrazumijevaju otvaranje prolaza za vozila hitne pomoći kada su gužve, regulacije električnih automobila…

“To su neke tehničke stvari i naravno bahate vožnje zbog kojih ginu naši građani, to se mora uputiti u parlamentarnu proceduru dok ne sačekamo novi zakon o bezbjednosti saobraćaja", kazao je ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o željezničkom saobraćaju, Unskoj pruzi, projekat koji će se raditi sa Hrvatskom. Vijeće ministara, kako su rekli, obezbijedio je novac za isti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...