VATERPOLISTA ŠAPIĆ ĆE, IZGLEDA, PREBITI SLABO PLIVAJUĆEG VESIĆA: Bukti rat u Vučićevom SNS-u

Treperi u Vučićevoj stranci.

  • Regija

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

Sukob između Aleksandra Šapića i Gorana Vesića danas je eskalirao kada je gradonačelnik Beograda optužio ministra saobraćaja u Vladi Srbije za razne stvari dodajući da više neće da šuti "zbog mira u kući".

Međutim, rat ovog naprednjačkog dvojca datira još iz vremena kada su obojica nosili dresove Demokratske stranke. 

Sukob na relaciji Aleksandar Šapić - Goran Vesić nije nastao po dolasku sadašnjeg gradonačelnika Beograda u SNS, već u Demokratskoj stranci, kada su obojica „branili“ žute boje.

Uspon Šapića, nekda bliskog saradnika gradonačelnika Dragana Đilasa, smetao je i tada Vesiću. Situacija se smirila onog momenta kada je Vesić prešao u SNS i iz godine u godinu hijerarhijski napredovao kako u stranci tako i u beogradskoj vlasti. 

Ali, taman kada je Vesić bio nadomak fotelje prvog čovjeka Beograda, niotkuda pojavio se Aleksandar Šapić koji je ušao u SNS utopivši svoju stranku SPAS u naprednjačke redove 2022. godine. Bilo je jasno već tada da će ipak Šapić trčati kao kandidat SNS-a za gradonačelnika te godine, a ne Vesić.

“Ukoliko na sledećim izborima budem dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića”, rekao je Šapić gostujući na televiziji Nova S, na šta mu je Vesić odgovorio da mora da se „nauči lepom ponašanju“. 

Onda je Vesić uzvratio. 

"Očekujem da se Šapić pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju. Očekujem da nauči da je SNS jedna velika porodica i da u SNS-u postoji samo jedan tim, a to je tim Aleksandra Vučića. U toj timu svi članovi i svi funkcioneri blisko sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića“, apostrofirao je u svom odgovoru Vesić.

Zbog toga je Vesić najpijre, jedini glasao protiv Šapićeve kandidature za potpredsjednika Srpske napredne stranke, dok je na istoj sjednici Glavnog odbora SNS-a glasao za ujedinjenje SPAS-a i naprednjaka.

Trzavice su se nastavile i poslije toga, nekada javno, nekada tajno, nekada verbalno, a nekada na ivici fizičkog obračuna. 

Vesić je u augustu 2022. prvo krenuo da osporava sposobnosti Šapića, nakon čega je on burno reagovao i nasrnuo na Vesića.

"Šapić je došao na sastanak na kom su, pored Vesića, bili još neki viđeniji članovi stranke. U jednom momentu su ušli u raspravu i Vesić ga je nazvao neobrazovanim čovekom i neznalicom. To je razljutilo gradonačelnika, koji više nije mogao da kontroliše svoje emocije i reagovao je burno… Malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna“, kaže izvor iz vladajuće partije. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...