VARAO LJUDE, FALSIFIKOVAO ISPRAVE: Uhapšen policajac, prijave podnesene Uredu za suzbijanje...

(...) korupcije i organizovanog kriminaliteta i Općinskom državnom odvjetništvu.

  • Regija

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

Kako je danas izvijestila splitsko-dalmatinska policija, završeno je kriminalističko istraživanje nad policajcem (33) zbog sumnje da je počinio kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te prevare.

Kako navode u saopćenju, istraživanjem je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u svojstvu službene osobe, kao policijski službenik, u vremenu od kraja 2022. i tokom 2023. godine tokom obavljanja uviđaja saobraćajnih nesreća, kao i izvan službe, počinio navedena kaznena djela s ciljem da se okoristi ili nanese štetu državnom proračunu, prenosi Index.

Također se sumnja da je počinio kazneno djelo prevare u odnosu na dvije osobe.

Kaznene prijave protiv 33-godišnjaka podnesene su Uredu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta i Općinskom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

Policijski službenik zbog privremene nesposobnosti za rad nije obavljao poslove protekla tri mjeseca, a sada će biti udaljen iz službe te će se protiv njega pokrenuti disciplinski postupak, zaključuje se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...