STANOVNIK BORA DEMANTOVAO NAVODE TABLOIDA U VEZI S UBISTVOM DANKE ILIĆ: "Nisam ključni svjedok"

Odgovarajući na pitanja novinara, kratko je rekao da je prvi put bio saslušan prije nekoliko mjeseci, dok je još trajala istraga u slučaju Danka Ilić.

  • Hronika

  • 05. Jul. 2024  

  • 0

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušani su novi svjedoci u slučaju nestanka malojletne Danke Ilić iz Bora. Nešto poslije 12 časova završeno je i saslušanje trećeg svjedoka, kog su tabloidi prethodnih dana okarakterisali kao "ključnog sjvedoka".

Ipak, on je demantovao navode iz pojedinih medija.

„U cilju istrage ne smijemo da pričamo ono što smo sada rekli javnom tužiocu. Ostajem pri izjavi koju sam dao u policiji. Samo moram da apelujem na malo korektnije izvještavanje, pošto su neki mediji naveli da sam ja neki ključni svjedok koji je video mnogo što-šta. To nije istina. Pojedini mediji dovode svjedoke u situaciju gdje moraju da trpe razne uvrede i kritike na raznim društvenim mrežama i portalima“, rekao je on, piše Danas.

Odgovarajući na pitanja novinara, kratko je rekao da je prvi put bio saslušan prije nekoliko mjeseci, dok je još trajala istraga u slučaju Danka Ilić.

On je potvrdio da je tačna informacija da je tog dana džogirao neposredno u blizini deponije za koju se vjeruje da je mjesto gdje su osumnjičeni D.D. i S.J. bacili tijelo maloljetne djevojčice, ali da ništa drugo što je u medijima bilo navedeno nije istinito.

„Sve što je plasirano u medijima u vezi sa tim šta sam vidio, nije tačno“, zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...