MINISTAR PRIVREDE ZDK POTPISAO: Sredstva ukupne vrijednosti 40.000 KM dodijeljena za...

(...) finansiranje projekata razvojnih agencija iz Zenice, Zavidovića, Tešnja i Žepča

  • Ekonomija

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Samir Šibonjić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava za finansiranje projekata razvojnih agencija iz Zenice, Zavidovića, Tešnja i Žepča ukupne vrijednosti oko 40.000 KM.

Šibonjić je rekao da to ministarstvo i Vlada ZDK u kontinuitetu podržavaju razvojne agencije koje implementiraju širok spektar projekata, kao što su edukacija radne snage ili digitalizacija procesa u preduzećima u ovom kantonu.

Razvojnoj agenciji Zavidovići odobren je projekat "CNC akademija", kojim će pokušati ublažiti nedostak ovo deficitarnog kadra na tržištu rada.

"Pripremili smo projekat na osnovu iskazane potrebe naših kompanija i nezaposlenih osoba za tom vrstom obuke. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati polaznike koji će dobiti priliku da se obuče za rad na CNC stroju, odnosno da se obrazuju za CNC operatera ili CNC programera", rekao je predstavnik ove agencije Edin Polić, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...