TRAŽI SE PONAVLJANJE UTAKMICE NA EURU: Navijači masovno potpisuju peticiju, sve zbog...

Španjolci s Francuzima u utorak igraju za finale. U drugom polufinalu u srijedu se sastaju Engleska i Nizozemska, a pobjednici ovih utakmica sastat će se 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

  • Šareni svijet

  • 08. Jul. 2024  08. Jul. 2024

  • 1

Nijemci se nikako ne mogu pomiriti s time da su završni turnir koji organiziraju napustili u četvrtfinalu nakon poraza od Španjolske, pa i dalje spominju situaciju koja se dogodila u 106. minuti, kada je Marc Cucurella u svom šesnaestercu rukom blokirao udarac Jamala Musiale.

Engleski sudija Anthony Taylor nije dosudio penal, a nije bilo ni poziva iz VAR sobe. Iako su stigla objašnjenja zašto nije dosuđen penal, Nijemci i dalje smatraju da su oštećeni.

Nezadovoljni njemački navijači traže ponavljanje utakmice jer smatraju da je njihovoj ekipi učinjena nepravda. Čak 350.000 ljudi potpisalo je peticiju za reprizu utakmice, piše SportBible.

UEFA pak smatra da je sudija Anthony Taylor donio ispravnu odluku kada nije svirao jedanaesterac za Njemačku. Roberto Rosetti, šef sudija UEFA-e, rekao je da ruka Marca Cucurelle nije bila u neprirodnom položaju.

Sasvim je jasno da od peticije Nijemaca i nove utakmice nema ništa. Španjolci s Francuzima u utorak igraju za finale. U drugom polufinalu u srijedu se sastaju Engleska i Nizozemska, a pobjednici ovih utakmica sastat će se 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...