BIVŠEM DRŽAVNOM SEKRETARU U MINISTARSTVU PROSVJETE SRBIJE ODREĐEN PRITVOR: Naredba o...

(...) sprovođenju istrage protiv osam osoba.

  • Regija

  • 08. Jul. 2024  08. Jul. 2024

  • 0

Na prijedlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal sud je odredio do 30 dana pritvor bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu prosvjete Srbije N.R. i direktoru Osnovne škole "Jastrebački partizani" iz Merošine B.R., osumnjičenima za trgovinu utjecajem i zloupotrebu službenog položaja.

Tužilaštvo je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam osoba i to: N.R., zbog pet krivičnih djela trgovina utjecajem, M.V. zbog pet krivičnih djela trgovina utjecajem u sticaju sa pet krivičnih djela zloupotreba službenog polažaja, kao i jednim krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prenose Nezavisne novine.

U ovoj istrazi B.R., V.D., D.S., S.G., T.R., se stavlja na teret po jedno krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a J.D. pet krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, prenosi RTS.

Osumnjičeni M.V., V.D., D.S., S.G., T.R. i J.D. su tokom saslušanja u tužilaštvu u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret, zbog čega im je ukinuta mjera zadržavanja do 48 sati i nije predlagano određivanje pritvora, jer za to nije postojala zakonska osnova, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Osumnjičeni N.R. se branio šutnjom, dok je osumnjičeni B.R. negirao izvršenje krivičnog djela, te je u odnosu na njih predloženo određivanje pritvora jer postoje okolnosti koje ukazuju da će eventualnim puštanjem na slobodu utjecati na svjedoke.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...