PRUŽAO OTPOR: Uhvaćen i drugi bjegunac iz riječkog zatvora


Nisu služili zatvorsku kaznu već su se nalazili u istražnom zatvoru

  • Hronika

  • 08. Jul. 2024  

  • 0

Danas oko 14 sati u središtu Crikvenice policijski službenici Policijske stanice Crikvenica zatekli su i uhapsili i drugog odbjeglog zatvorenika iz zatvora u Rijeci.

Riječ je o 18-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je 28. juna, s 29-godišnjim zatvorenikom, pobjegao iz zatvora.

Spomenuti nisu služili zatvorsku kaznu već su se nalazili u istražnom zatvoru zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, saopćila je policija.

Tokom potrage, a u skladu sa saznanjima i prethodnim provjerama, policijski službenici su 18-godišnjaka locirali te pronašli i uhapsili. Prilikom postupanja 18-godišnjak pružao je aktivan otpor i pokušao se udaljiti, međutim, odmah su ga policijski službenici spriječili u daljnjem naumu pa uz upotrebu sredstava prisile uhapsili i priveli u policijsku stanicu.

U toku je dovođenje 18-godišnjaka u zatvor u Rijeci gdje će ga se predati pravosudnim službenicima, navodi HRT.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...