DRAMA U ZRAKU: Munja pogodila avion iznad Velike Britanije (VIDEO)

Britanski meteorološki ured objavio je kako je jučer bilo "jakih i grmljavinskih pljuskova" s "čestim munjama" u mnogim dijelovima Engleske, uključujući i London.

  • Šareni svijet

  • 08. Jul. 2024  

  • 0

Avion koji je jučer letio prema zračnoj luci Heathrow u Londonu pogodila je munja. Let British Airwaysa iz Stuttgarta je nakon udara munje preusmjeren te je avion sletio u zračnu luku Gatwick, piše britanski tabloid The Sun.

Iz aviokompanije potvrdili su za Sky News kako se let odvijao u lošim vremenskim uvjetima, ali nisu naveli dodatne detalje.

Putnici su prevezeni na planirano odredište Heathrow nakon što je avion sletio na Gatwick nešto prije 14:25 po lokalnom vremenu. 

Udar munje u avion nije tako rijedak događaj

"Let je preusmjeren zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Izvinjavamo se zbog neugodnosti u planovima putovanja naših kupaca", poručio je glasnogovornik British Airwaysa. Nema izvještaja o povrijeđenima ili šteti na avionu. 

Britanski meteorološki ured objavio je kako je jučer bilo "jakih i grmljavinskih pljuskova" s "čestim munjama" u mnogim dijelovima Engleske, uključujući i London. Stručnjaci navode kako nije tako rijetko da munja pogodi avion tokom leta, prenosi Index.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...