NA FLORIDI SE SRUŠIO AVION: Poginuo državljanin Srbije

Nesreća se dogodila u srijedu poslijepodne u okrugu Palm Beach, a avion u kojem su bile dvije osobe sletio je u jezero koje se nalazi u blizini piste aerodroma.

  • Hronika

  • 11. Jul. 2024  

  • 0

Muškarac srednje životne dobi iz Srbije poginuo je u padu aviona na Floridi (SAD).

Nesreća se dogodila u srijedu poslijepodne u okrugu Palm Beach, a avion u kojem su bile dvije osobe sletio je u jezero koje se nalazi u blizini piste aerodroma.

"Avion Piper PA28 sletio je sa piste na aerodromu opšte avijacije ovog okruga i srušio se u močvarnu oblast na kraju piste", rekla je Sara Tylor Salik, portparol Nacionalnog odbora za bezbjednost saobraćaja.

Kako navode lokalni mediji, do pada aviona došlo je nešto poslije 14 sati po lokalnom vremenu, a dvojica muškaraca izvučena su iz vode oko 15.30 sati.

"Kada je avion uletio u blatnjavo jezero, jedno krilo ili dio repa aviona je otkinut", rekao je kapetan vatrogasne službe okruga Palm Beacha Tom Reyes.

Spasioci koji su prvi stigli na lice mjesta otkrili su da se avion raspao na najmanje dva dijela.

Tijela muškaraca pronađena su u olupini aviona. Spasioci su Srbina i njegovog saputnika izvukli na obalu i pokušali reanimaciju. Ekipe Hitne pomoći su ih potom prevezle u najbližu bolnicu, gdje su proglešeni mrtvim. U toku je istraga o nesreći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...