ISKORISTITE SEZONSKO POVRĆE: Jeste li čuli za bujurdi, tradicionalno tursko jelo?

Možete dodati i druge sastojke kao što su gljive ili krompir da biste obogatili ukus jela.

  • Gastro

  • 16. Jul. 2024  

  • 0

Bujurdi je tradicionalno tursko jelo koje se obično pravi sa mesom, ali tokom vrućina je možda bolje da se odlučite za verziju sa sirom i povrćem. Količine nisu strogo određene, pa ih prilagodite svom ukusu i potrebama. Možete dodati i druge sastojke kao što su gljive ili krompir da biste obogatili ukus jela

Sastojci:

  • feta sir
  • paradajz
  • paprika
  • bijeli luk
  • trapist ili neki drugi sir po želji
  • origano

Priprema:

Posudu premazati uljem, staviti feta sir i izmrviti viljuškom. Odozgo staviti nasjeckani paradajz, papriku i bijeli luk. Začiniti origanom i začinima po želji, posoliti ako volite slanije. Prekriti kačkavaljem i odozgo staviti još malo povrća i origana.

Prekriti folijom i peći pola sata na 190-200 stepeni. Skloniti foliju pa ostaviti još koji minut da malo porumeni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...