BORJANA KRIŠTO SA ŠEFICOM JAPANSKE DIPLOMATIJE: “EU budućnost BiH nema alternativu”

Na današnjem sastanku se razgovaralo o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, od privredne i tehnološke suradnje, kulture, kao i međusobne suradnje na međunarodnom planu.

  • Politika

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto održala je bilateralni susret danas u Sarajevu s ministricom vanjskih poslova Japana Yoko Kamikawa. Na sastanku dviju visokih političkih dužnosnica istaknuti su izvrsni bilateralni odnosi i kontinuirana suradnja u raznim oblastima.

Na današnjem sastanku se razgovaralo o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, od privredne i tehnološke suradnje, kulture, kao i međusobne suradnje na međunarodnom planu.

Visoka tehnološka razvijenost Japana i potencijalna ulaganja japanskih investitora mogu doprinijeti ubrzanom razvoju svih grana privrede i ekonomije u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajuća Krišto upoznala je ministricu Kamikawa o europskom putu Bosne i Hercegovine i naporima koji se ulažu, naročito u pregovaračkom procesu koji slijedi za našu zemlju.

“Europska budućnost i sveobuhvatna integracija Bosne i Hercegovine koji će dovesti do punopravnog članstva u EU nemaju alternativu”, izdvojila je na današnjem sastanku predsjedavajuća Krišto.

Ministrica vanjskih poslova Japana također je izrazila snažnu podršku i ulogu Bosne i Hercegovine za razvoj cijele regije te potvrdila spremnost Japana da nastavi pružati pomoć i podršku u različitim područjima.

Ovaj susret dodatno potvrđuje posvećenost obje zemlje izgradnji trajnog partnerstva temeljenog na međusobnom povjerenju i zajedničkim vrijednostima, zaključile su na današnjem sastanku predsjedateljica Krišto i ministrica Kamikawa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...