DOKTOR SAVJETUJE: Ukoliko želite smršati, pridržavajte se jednog pravila

Prema dr. Martinu, pravi ključ za održivi gubitak težine je odabir dijete kojoj možemo ostati posvećeni tijekom vremena.

  • Jeste li znali

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

U svijetu u kojem se novi trendovi prehrane pojavljuju gotovo svakodnevno, pronalaženje pravog pristupa mršavljenju može biti zahtjevno. Srećom, liječnik posvećen dijeljenju zdravstvenih savjeta, dr. Tommy Martin, nedavno je na TikToku podijelio pravilo najučinkovitije dijete za one koji ozbiljno žele izgubiti kilograme. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne radi se o posljednjoj modi ili najstrožem režimu. Umjesto toga, dr. Martin naglašava personaliziraniji i održiviji pristup.

Prema dr. Martinu, pravi ključ za održivi gubitak težine je odabir dijete kojoj možemo ostati posvećeni tijekom vremena.

“Bez obzira na to odaberete li ketogenu dijetu, dijetu s visokim udjelom ugljikohidrata, s niskim udjelom ugljikohidrata, povremeni post, vegansku dijetu ili bilo koju drugu, najvažnije je da se je možete pridržavati”, istaknuo je liječnik u videu. Temeljno načelo koje ističe je pridržavanje. Najbolja dijeta za mršavljenje je ona koje se možemo dosljedno držati. “To je ono u čemu ćete biti najuspješniji u smislu gubitka kilograma”, istaknuo je.

Umjesto praćenja najnovijih trendova na društvenim mrežama, dr. Martin savjetuje pronalaženje načina prehrane koji odgovara našem životnom stilu i preferencijama.

“Odaberite dijetu koja vam odgovara”, predlaže liječnik, dodajući da je održavanje kalorijskog deficita ključno za mršavljenje. Vjerojatnije je da će ovaj personalizirani i fleksibilni pristup dovesti do dugoročnog uspjeha i održivih rezultata.

U konačnici, savjet dr. Martina pojednostavljuje često složen i zbunjujući svijet dijeta. Usredotočujući se na pridržavanje i održivost, pojedinci mogu pronaći dijetu koja ne samo da im pomaže izgubiti težinu već se i uklapa u njihov svakodnevni život. To je, prema dr. Martinu, ključ za postizanje i održavanje gubitka težine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...