BOSNA I HERCEGOVINA IZVAN GLOBALNOG HAOSA: Svi sistemi rade

U Bosni i Hercegovini, zvanično, niko nije prijavio probleme u funkcioniranju sistema, mada je nezvanično bilo određenih zastoja u uslugama pojedinih banaka.

  • Ekonomija

  • 19. Jul. 2024  

  • 0

Brojne institucije širom svijeta, među njima banke, bolnice i aerodromi, prijavile su probleme u svom radu usljed pada Microsoftovog operativnog sistema Windows. Značajni problemi su zabilježeni u Australiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Španiji, SAD-u...

U Bosni i Hercegovini, zvanično, niko nije prijavio probleme u funkcioniranju sistema, mada je nezvanično bilo određenih zastoja u uslugama pojedinih banaka.

Ipak, kako su nam kazali u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, ova institucija, kao najznačajniji akter platnog sistema države, nema nikakvih poteškoća u radu.

„Platni sistemi Centralne banke Bosne i Hercegovine funkcionišu bez smetnji, te nisu zabilježeni nikakvi prekidi u radu. Pored toga, ostali servisi pod nadležnošću CBBiH, kao što su Jedinstveni registar računa (JRR) i Centralni registar kredita (CRK), nisu zabilježili nikakve zastoje ili probleme u radu“, kazali su za Stav u Centralnoj banci.

Ovim povodom kontaktirali smo predstavništvo kompanije Microsoft u BiH koji su nam kazali da njima niko niti je prijavljivao probleme niti su oni nadležni za to, jer su oni samo prodajni predstavnici, a korisnička podrška dolazi iz Njemačke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...