NENAD NEŠIĆ NASTAVLJA PROVOCIRATI: "Pripadnici MUP-a Srbije apsolutno su dobrodošli"

"Nažalost, SDA, DF lažnog Hrvata Željka Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje", kaže Nešić

  • Politika

  • 20. Jul. 2024  

  • 1

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić izjavio je da aposlutno podržava dolazak pripadnika MUP-a Srbije u Rs, kao i svih onih koji doprinose miru i stabilnosti u regionu.

"Nažalost, SDA, DF lažnog Hrvata Željka Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje. MUP Srbije garant je mira i stabilnosti kako u Srbiji, tako i u regionu i sve naše bezbjednosne agencije, MUP Rs i sa nivoa Bosne i Hercegovine i Federacije BiH uspješno sarađuju sa MUP-om Srbije i sprečavaju kriminal i korupciju", istakao je Nešić.

On je rekao da, osim jeftinih političkih poena i igara, ne vidi razlog za takva reagovanja iz FBiH u upitao šta može promijeniti šest ljudi bilo gdje na svijetu.

"Draga braćo iz Srbije, dobro ste došli u Rs. Dobrodošlicu vam želi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine", poručio je Nešić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da će od ponedjeljka, 22. jula u Banja Luci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno s kolegama iz Rs.

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između MUP-ova Srbije i Rs u istom periodu bit će angažovani policijski službenici MUP-a Rs u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru koje će turisti moći da kontaktiraju.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banja Luci, Foči i Trebinju nazvala dijelom velikosrpskog projekta, dok Demokratska fronta od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine traži da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i da se spriječi dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...