VOICE OF ISRAEL: UEFA da izbaci Sarajevo jer je Jevreje uvrijedila istina

Osim o onome što se dešavalo na terenu gdje smo tokom 120 minuta igre vidjeli čak 5 pogodaka, pažnju su privukli i najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla.

  • Sport

  • 20. Jul. 2024  

  • 0

Nakon velike drame u regularnih 90 minuta i produžecima, utakmicu su odlučili penali u kojima su se bolje snašli fudbaleri Sarajeva i rezultatom 4:3 ostvarili prolaz dalje.

Osim o onome što se dešavalo na terenu gdje smo tokom 120 minuta igre vidjeli čak 5 pogodaka, pažnju su privukli i najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla.

Horde zla su početkom utakmice podigle koreografiju posvećenu genocidu u Srebrenici i Palestini, podsjetivši Evropu i svijet da nisu ništa naučili iz historijskih grešaka.

Iako je simbolika koreografije sasvim jasna, a njena poenta najhumanija moguća, uvijek postoje oni kojima su relativizacije, laži, spinovanja i izvrtanje činjenica dio nacionalnog programa i "folklora" kojim istinu pokušavaju predstaviti drugim očima.

To je tokom sinoćnje utakmice uradila stranica na društvenoj mreži "X‘ pod nazivom ‘Voice of Israel‘, očigledno zadužena za širenje najužasnije izraelske propagande bez obzira koliko laži u tu svrhu moraju izreći ili napisati.

Tako su napisali da su navijači Sarajeva ‘glorifikovali‘ terorizam Hamasa protiv Jevreja i da su skandiranjima pozivali na ubistvo Jevreja, što je gnusna laž koja bi u normalnim okolnostima podrazumijevala i zahtijevala žestoke kazne za one koji su spremni iznijeti takve vrste kleveta i laži.

"Navijači Sarajeva glorifikovali su teror Hamasa protiv jevreja u današnjem meču sa Aktobeom. Skandirali su: Ubij jevreje, ubij jevreje. Uefa mora izbaciti antisemitsko Sarajevo iz evropskih takmičenja, natjerajte ih da plate tešku kaznu", navodi se u sramotnoj i skandaloznoj poruci, prenosi Sport1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...