NOVA UZURPACIJA: Stanivuković na otetoj vakufskoj zemlji pravi park

Fondacija je ovo prijavila građevinskoj inspekciji u Banja Luci, a u ponedjeljak će prijaviti i MUP-u, te se nadaju da će građevinski radovi biti zaustavljeni.

  • Društvo

  • 20. Jul. 2024  

  • 0

Grad Banja Luka, sa Draškom Stanivukovićem na čelu, započeo je uređenje i izgradnju parka u centru Banja Luke, i to na vakufskom zemljištu.

Kako je za Stav kazao Safet Isić, sekretar Fondacije/vakufa “Gazi Ferhad-pašin Vakuf” riječ je o 12 duluma zemlje u centru Banja Luke. Na toj lokaciji cijena zemljišta je dva miliona maraka po dulumu.

Fondacija je ovo prijavila građevinskoj inspekciji u Banja Luci, a u ponedjeljak će prijaviti i MUP-u, te se nadaju da će građevinski radovi biti zaustavljeni.

U prijavi inspekciji su naveli: “Zemljište plac od 11974 m2 metra kvadratna parcele KC broj 812 od 1620 m2 i parcela KC 813 od 10354 m2 po starom premjeru se nalazi kod Ekonomske škole, naziv zemljišta je KUPUSIŠTE. Kao prilog dostavljamo kopiju katastarskog plana i od RUGIP-a satalitski snimak zemljišta kojeg su oni pocjepali na 4 parcele I, ko ti ga zna kako, preveli na sebe kao da je to sad njihovo zemljište. Mi imamo ugovor sa Stambenom zadrugom, sada se oni zovu SIZ STANOVANJA, da im iznajmljujemo to zemljište, a poslije je napravljen aneks ugovora da im se to zemljište daje na korištenje gdje su oni to zloupotrijebili i preveli to zemljište kao njihovo vlasništvo bez ikakvog ugovora, bez išta. Uz ovu dokumentaciju ćemo vam naknadno dostaviti i Zemljišno knjižni izvadak da smo mi vlasnici tog zemljišta i da to zemljište nikad nije oduzeto, a ni prodato bilo kome. Ovom prijavom tražimo od vas da obustavite radove i da nam prezentirate dokumentaciju po kojoj je SIZ STANOVANJA uknjižio našu imovinu na svoje ime”.

Isić napominje da ovo nije prvi put da se otimaju banjalučki vakufi, usred Farhad-pašinog vakufa gradi se kafana. Neko je to “kupio” nekom falsifikovanom dokomentacijom.

Kako je istaknuo, jučer su bili zaustavljeni radovi, nije nikoga bilo na gardilištu, ni radnika ni mašina, je li to zbog prijave ili nečeg drugog, on ne zna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...