HUTI GAĐALI TEL AVIV: Imaju dron koji može zaobići izraelsku protuzračnu odbranu

Glasnogovornik kaže da će Tel Aviv i dalje biti primarna meta za grupu "unutar dometa našeg oružja".

  • Svijet

  • 20. Jul. 2024  

  • 0

Vojni glasnogovornik jemenskih Hutija rekao je da je skupina napala Tel Aviv dronom i da će nastaviti gađati Izrael u znak solidarnosti s Palestincima u ratu u Gazi.

Glasnogovornik kaže da će Tel Aviv i dalje biti primarna meta za grupu "unutar dometa našeg oružja".

Grupa tvrdi da je lansirala dron koji može zaobići radarske sisteme detekcije. IDF kaže da je njegova prva istraga pokazala da je bespilotnu letjelicu otkrila protuzračna odbrana, ali nije oborena zbog ljudske pogreške

Prema početnoj istrazi izraelskih zračnih snaga o napadu bespilotnim letjelicama na Tel Aviv tokom noći, bespilotna letjelica napunjena eksplozivom je identificirana, ali zbog ljudske pogreške protuzračna dobrana nije djelovala na nju.

Budući da nije poduzeta nikakva akcija protiv identificirane mete - za koju je sada potvrđeno da se radi o velikom dalekometnom dronu - nisu se oglasile sirene upozorenja.

Dron je izravno udario u stan u Tel Avivu u 3:12 sati, nakon što je ušao u grad iz smjera mora. U napadu je poginula jedna osoba, desetak je ranjenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...