DEMOKRATE PRONAŠLE RJEŠENJE: Kamala Harris izlazi na crtu Trumpu umjesto Bidena?

Među zvaničnicima stranke Harris ima veliku podršku jer smatraju da je Bidenova situacija neodrživa.

  • Svijet

  • 20. Jul. 2024  

  • 0

Potpredsjednica SAD Kamala Harris jedini je izbor za zamjenu predsjednika Josepha Bidena na mjestu kandidata Demokratske stranke, jer je ostalo premalo vremena do predsjedničkih izbora, smatraju višerangirani članovi Demokratske stranke. Britanski dnevnik "Telegraf" piše da među zvaničnicima stranke Harris ima veliku podršku jer smatraju da je Bidenova situacija neodrživa.

Međutim, sporan je način na koji bi ona mogla da preuzme poziciju u vrhu liste ukoliko se Biden povuče i, prema pojedinim izvještajima, saveznici Harris ubrzano rade na planu kako bi se osiguralo da ona bude kandidatkinja.

Bivši predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi jučer je izjavila da je za održavanje otvorene konvencije, na kojoj će biti omogućeno predstavljanje i drugih potencijalnih kandidata, poput Gretchen Whitmer, guvernerke Michigana, te guvernera Californije Gavina Newsoma.

Britanski dnevnik navodi da, ukoliko bi odustao od predsjedničke trke, Biden može da traži od delegata koji su bili za njega da promijene mišljenje i prihvate Harisovu.

Neimenovani zvaničnik iz Demokratske stranke istakao je da su više za brzu predaju kandidature i bez pružnja prostora za konkurente Harris.

"Mi smo na stotinjak dana od izbora i ne mislim da imamo vremena za neki drugi proces. Mislim da je potpredsjednik sada naš jedini izbor", smatra zvaničnik, koji je naglasio da Harris ionako vide kao "poboljšanu verziju" Bidena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...