KARIĆ ODLUČILA MAKNUTI 'SARAJEVSKI DIJAMANT': "Potražit ćemo adekvatniju lokaciju..."

Gradonačelnica Sarajeva je sada, naime, odlučila skloniti ukras i razmisliti o, kako navodi, drugoj, adekvatnijoj lokaciji.

  • Vijesti

  • 21. Jul. 2024  21. Jul. 2024

  • 3

"Komentari, kritike, a i kreativne duhovite šale o jučer postavljenom novom ukrasu na Baščaršiji jasno su mi poručile - treba tražiti drugo rješenje." 

Poručila je ovo gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nakon kritika građana u vezi sa postavljanjem turističke atrakcije "Sarajevski dijamant" u samoj jezgri starog dijela grada.

"Za neki drugi dio grada da, ali ovdje se nikako ne uklapa. Tačno narušava izgled stare čaršije. Stari dio grada odavno treba zaštitu od raznoraznih instalacija, prodaja i kiča. Poklon je lijep, ali za dio grada gdje ce se uklopiti u arhitekturu. Ko god da je birao mjesto očito nije razmisljao ili posavjetovao se makar sa strukom. Isto kao ono plastično cvijeće ispred SCC-a. Bolje da ga nema nikako nego onako kao u jeftinim turskim serijama", glasi jedan od komentara.

Gradonačelnica Sarajeva je sada, naime, odlučila skloniti ukras i razmisliti o, kako navodi, drugoj, adekvatnijoj lokaciji.

"Najvažnije je da je ideja došla s dobrom namjerom. Sarajevo je grad svih nas i slušam šta ljudi imaju reći,", ističe Karić.

Inače, prvobitno je planirano da „Sarajevski dijamant“ koji od sinoć krasi Baščaršijski trg, donosi dodatnu ljepotu sve do kraja Sarajevo Film Festivala.

„Ova predivna dekoracija upotpunit će i oplemeniti gradske sadržaje, pružajući posjetiocima i građanima jedinstven doživljaj“, kazala je ranije gradonačelnica i zahvalila firmi „Metallon“ iz Visokog i direktoru Kenanu Agiću na ovom poklonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...