KURTI O EKSPLOZIJI NA GAZIVODAMA: "Srbija postaje agresivna, jer gubi utjecaj"

Premijer Republike Kosovo kaže da je zvaničnom Beogradu bolno i teško prihvatiti da sve više gubi utjecaj na sjeveru Kosova

  • Regija

  • 21. Jul. 2024  21. Jul. 2024

  • 1

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti reagovao je na eksploziju koji se danas desila na jezeru Gazivode, ocenjujući da su "Srbija i njoj naklonjeni krugovi postali agresivni zbog gubitka utjecaja" u tom dijelu Kosova.

Kako je naveo na Facebooku, prema saznanjima Kosovske policije, danas oko 14.30 sati na magistralnom putu ka jezeru Gazovode, jedno ili više nepoznatih lica bacilo je ručnu bombu, prilikom čega su oštećena dva parkirana automobila, jedan sa lokalnim, a drugi sa američkim tablicama.

On je dodao da su nadležne policijske jedinice na licu mjesta i vrše uviđaj.

"Srbija i pojedini njoj naklonjeni krugovi nisu hvalili normalnost stvorenu u tom delu naše zemlje. Gubeći uticaj u ovoj oblasti, nervoza postaje agresivna. Čak su i razne kriminalne grupe, manje-više povezane sa tim, izgubile priliku za ogromne koristi koju su imale više od dve decenije od oslobođenja Kosova. To je za njih bolno i teško je prihvatiti. Ali nema drugog načina. Vladavina prava i javni red, bezbjednost i mir su osnovne vrijednosti i zajednički interesi društva i građana zajedno sa državom Kosovo", istakao je Kurti.

Prema njegovim riječima, nema sumnje da će bezbjednosne institucije "otkriti aktera ili aktere ovog zločinačkog napada i izvesti ih pred lice pravde".

"Ovaj dio, kao i sve druge dijelove naše zemlje, sa svojim potencijalom i ljepotama koristit će svi građani bez razlike", poručio je kosovski premijer, prenosi Kosovo Online.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...