VUČIĆ KAO VANJSKO-POLITIČKI ANALITIČAR: Imam saznanja o kampanji Kamale Harris

Biden je podržao Haris za novu kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima u novembru.

  • Regija

  • 21. Jul. 2024  

  • 7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija sa pažnjom pratiti američke izbore, te da želi da ima najbliže kontakte sa kabinetom Donalda Trumpa, kandidata republikanaca, kog smatra favoritom na predstojećim izborima.

"S pažnjom sve da gledamo, da pokušamo da imamo najbliže kontakte i najbliže odnose sa ljudima iz okruženja predsjedničkog kandidata Trumpa, naravno i da imamo unaprijed pripremljene odnose sa ljudima iz stafa Kamale Harris", rekao je on u emisiji Hit tvit.

Komentarišući povlačenje predsjednika SAD Džozefa Bajdena iz izborne trke, rekao je da potpredsjednica Kamala Haris, favorit demokrata za kandidata nema izgleda protiv Trampa, kog Vučić smatra favoritom na izborima.

"Vjerujem da će to biti jedna od najneizvjesnijih utakmica", rekao je i dodao da ima saznanja da će kampanju Kamale Haris "nositi" Michele Obama, supruga bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

Biden je podržao Haris za novu kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima u novembru.

"Kolege demokrate, odlučio sam da ne prihvatim nominaciju i da svu svoju energiju usmjerim na dužnosti predsjednika do kraja svog mandata", napisao je on na X.

(Beta)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...