HIT NA INTERNETU: Kamala Harris i stablo kokosa postali viralni, pogledajte zašto...

Zatim je ispričala anegdotu o svojoj majci iz Južne Azije.

  • Šareni svijet

  • 22. Jul. 2024  

  • 0

Nakon podrške kandidaturi potpredsjednice Kamale Harris za predsjednicu, na društvenim mrežama viralna je postala fotografija stabla kokosa.

"Gospođo Potpredsjednice, spremni smo pomoći", napisao je senator Hawaiija Brian Schatz na X-u, zajedno s fotografijom na kojoj se penje na kokosovo stablo.

Guverner Colorada Jared Polis potpisao je svoju izjavu podrške Harris s emojijima kokosa, stabla i američke zastave.

Slika

A nakon što je Harris ranije ovog mjeseca posjetila Sjevernu Karolinu, glavni cilj za Demokrate, predsjednica Demokratske stranke Sjeverne Karoline Anderson Clayton, najmlađa predsjednica državne stranke u zemlji, napisala je na X-u: "Svi smo danas pali s kokosovog stabla u dvoranu punu Demokrata!!!!" (Delegati Demokratske stranke Sjeverne Karoline jednoglasno su podržali Harris jučer.)

Šta kokosova stabla imaju s Harris?

To proizlazi iz izjava koje je Harris dala prošlog svibnja na ceremoniji polaganja prisege povjerenika za Inicijativu Bijele kuće za unapređenje obrazovne ravnopravnosti, izvrsnosti i ekonomske prilike za Hispanoamerikance.

Govoreći o važnosti brige za mlade ljude, istaknula je potrebu za podrškom "njihovim roditeljima i njihovim djedovima i bakama, njihovim učiteljima i njihovim zajednicama", objasnivši: "Jer niko od nas ne živi samo u svom svijetu."

Zatim je ispričala anegdotu o svojoj majci iz Južne Azije.

"Moja majka bi nam ponekad prigovarala i govorila nam: "Ne znam šta nije u redu s vama mladima. Mislite da ste upravo pali s kokosovog stabla?" Postojite u kontekstu svega u čemu živite i onoga što je bilo prije vas."

Ta izreka postala je viralna na društvenim mrežama, posebno među mladima, ključnim blokom birača za koje su se Demokrati bojali da neće podržati predsjednika Joea Bidena s obzirom na zabrinutost zbog njegove dobi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...